Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İki Renkli Sarma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
İki Renkli Sarma
Pratik İki Renkli Sarma Tarifi


İki Renkli Sarma

Malzemeler


4 adet tavuk göğsü (dövülmüş)
4 adet közlenmiş biber
250 gr ıspanak yaprağı
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı zerdeçal
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber

Yemek Tarifi


lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın.
Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin.
Üzerine kırmızı biber serpin.
Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin.
Dövülmüş sarımsakları üzerine sürün.

Yanlarını malzemenin üzerine katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
Sardığınız taraf alta gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin.
Bütün malzemeyi bitirdikten sonra yoğurt, sıvı yağ ve zerdeçalı karıştırıp, sarmaların üzerine sürün.

200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika pişirin.
Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin.

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

Evde muhteşem bir yılbaşı daveti vermek için yılbaşı hindisi tarifini mutlaka deneyin!

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri