Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bütün Lahana Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Bütün Lahana Dolması
Pratik Bütün Lahana Dolması Tarifi

Malzemeler

1 ufak lahana
1kg kuşbaşı et
1adet soğan
3kaşık sıvıyağ
1kaşık salça
1bardak un
su
tuz

Yemek Tarifi

Soğanı rendeleyin bir tavada et ile beraber kavurun, salçasını karıştırın pişsinler.
Lahanaya tepesinden bir kapak açın şeklini bozmadan içini oyun.
Boşluk kısma etli harcı doldurun ve kullanacağınız tencereye oturtun.
Eti pişirdiğiniz tavayı su ile çalkalayarak tencereye dökün suyunu tamamlayın.
Unu az su ile hamur yapın, merdaneyle tencerenin ağzı kadar açın ve kapak gibi yayın.
Üzerine de kapağını kapatın kısık ateşte 3 saat pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Yoğurdu derin bir kaseye alın ve su ilave edip iyice karıştırın. Sarımsağı tuz ile birlikte dövüp, yoğurda katın

İrmik, süt ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Tereyağını ilave edip sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesiyle bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri