Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şara Şura Pilavı Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Şara Şura Pilavı
Pratik Şara Şura Pilavı Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı calrose pirinç
2 adet iri domates
2 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 diş sarmısak
Zeytinyağı
tuz

Yemek Tarifi

Zeytinyağında, kuru soğan pembeleşene kadar kavurun ve üzerine halka halka doğranmış kırmızı dolmalık biber ekleyin ve kavurun.
Kabukları soyulmuş iri doğranmış domates de ilave ederek biraz çevirin.
Sonra pirinç ekleyerek bir iki kez kavurun.
Tüm malzemenin üstünü 2 parmak geçecek kadar su ve tuz ekleyin.
3 dakika hızlı ateşte ve 3 dakikada yavaş ateşte pişirin ve 3 dakika da demledikten sonra pilavı servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün.

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri