Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirinçli Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Pirinçli Börek
Pratik Pirinçli Börek Tarifi


Pirinçli Börek

Malzemeler


1 Kg Un
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Adet Yumurta
1/2 Kahve Fincanı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
Tuz , Su
İçi İçin:
250 Gr Orta Yağlı Kıyma
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Aspir
2 Su Bardağı Pirinç
3 Su Bardağı Su
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Geniş bir kapta unu.
zeytinyağı ve yoğurdu, 1 adet yumurtayı, yarım kahve fincanı sirkeyi, 1 tatlı kaşığı pudra şekerini, 1 tatlı kaşığı karbonatı, tuzu ve yeterince suyu karıştırın.
Özleşene ve biraz sert bir hamur elde edene dek yoğurun.

Böreğin iç malzemesi için tavaya 250 gr kıymayı alın.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak , yarı yarıya kavurun.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Küçük küçük kestiğiniz soğanı ekleyin.
Soğan pembeleştiğinde ve kıyma kavrulduğunda 2 çorba kaşığı pirinci ve aspiri(aktarlarda bulunur) ilave edin.
1-2 dakika çevirdikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyin.
Suyunu çekene dek pişirin.

Hamuru hazır yufka büyüklüğünde ve fazla ince olmayacak şekilde açın.
Fincan tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.
Bu yuvarlağın yarısına, hazırladığımız içten bir miktar serpin.
Diğer yarısını üzerine kapatın.
Kenarlarını, çatal ile bastırarak , şekil verin.
Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Akşamdan ıslatılmış börülceleri haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için suyu bir tencereye alın. Üzerine un, yumurta ve tozşeker ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri