Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaburgalı Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Kaburgalı Pilav
Pratik Kaburgalı Pilav Tarifi

Malzemeler

1 adet koyun kaburga
1/2 su bardağı amerikan pirinç
dolmalık fıstık
kuş üzümü
2 yemek kaşıgı tereyağı
tuz
karabiber
tarcın
zencefil
kırmızı biber
su

Yemek Tarifi

Koyun kaburgasını bütün olarak derin bir tencereye koyunuz biraz haşlayınız.
Haşlama suyunu alınız kaburgayı bir tepsiye alın bu arada pirinci ılık suya ıslatın.
Bir tencereye biraz tereyağı koyup eritin içine zevkinize göre karabiber, tarçın, zencefil kırmızıbiber ve tuz koyup ateşten indirin.
Bu malzemeyi tepsideki haşlanmış kaburga üzerine bir güzel sürüp 170 derece fırına sürün.
Burada yarım saat daha kalacak, bu arada bir tencereye tereyağını eritip dolma fıstığını ve kuş üzümlerini koyunuz biraz karıştırdıktan sonra ıslanmış amerikan pirincini ilave ediniz.
Ayırdığınız kaburganın haşlanmış et suyunu ilave ediniz.
Et suyu az gelirse su ilave edebilirsiniz, pilav pişdikten sonra geniş bir tabağa alınız ve fırında pişirdiğiniz kaburgayı pilavın üstüne bütün olarak koyunuz ve böyle servis yapınız.
Lavaş ekmekle yenirse daha bir hoş olur.
Tercihan yanında ayran olursa da iyi olur.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Kars mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Kars ketesini siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Saadet Kaleli'den makarna severler için lezzetli bir salata tarifi...

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri