Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Patatesli Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Fırında Patatesli Pilav
Pratik Fırında Patatesli Pilav Tarifi

Malzemeler

1 ölçü pirinç
5-6 adet patates
1/2 kilo kültür mantarı
2-3 adet kuru soğan
Yağ, Tuz,
Baharat
Kaşar Peyniri

Yemek Tarifi

Mantar küçük küçük doğranıp, haşlanır.
İçine baharat konur (kekik, tuz, karabiber vs.
.
.
).
Pirinç yıkanır ve içine ilave edilerek yağda kavrulur.
Patatesler soyularak, içi oyulur.
Oyulan yere hazırladığımız içten koyulur (dolma doldurur gibi).
En üstüne kaşar peyniri rendelenip, fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzerine salçalı su yapılıp dökülür ve pişmeye bırakılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Tavuk etini, pulbiber, karabiber ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alıp soğutun.

Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri