Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Enginarlı Pilav
Pratik Enginarlı Pilav Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı USA Calrose pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet enginar
3 adet soğan
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Enginarların kabuklarını ve tüylerini ayıklayıp ufak parçalara doğrayın.
Limonlu suya atın.
Soğanın kabuklarını soyup doğrayın.
Tencereye sıvıyağ, tereyağ, soğan koyup kavurun.
Doğranmiş enginarları ilave edip bir miktar daha kavurun.
1 su bardağı su ve tuz koyup enginarları yumuşayıncaya kadar pişirin.
pirinci sıcak suda 15 dakika bekletin.
Suyunu süzüp enginarlara ilave edin.
Tuz ve 5 su bardağı su ekleyip harlı ateşte kaynatıp, kısık ateşe alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzgece alın ve kıyın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Yumurtalar, tuz ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, vanilya ve birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu ilave edip, birkaç dakika daha çırpın.

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri