Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domatesli Rulo Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Domatesli Rulo Pilav
Pratik Domatesli Rulo Pilav Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı amerikan pirinci,2 su bardağı su,200 gr.
doğranmış domates,1 soğan,1 çay bardağı zeytinyağı,3-4 sivribiber,2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,4 yumurta,4 çay bardağı un,4 çay bardağı süt,tuz

Yemek Tarifi

Piriçleri yıkayıp 2 su bardağı su ile haşlayın.
Krep malzemelerini derince bir kapta iyice çırpın.
Geniş bir teflon tavaya sıvı krep hamurundan kepçeyle dökerek 8 krep hazırlayın.
Domatesleri ve soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Biberleri de aynı şekilde küçük kesin.
1 çay bardağı yağı tavada kızdırıp önce soğanları ardından domates ve biberi ilave ederek sote edin.
Tuz ve haşlanmış amerikan pirincini ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız krepleri geniş bir tepsiye ikişerli olarak uçları birbirinin üzerine gelecek şekilde 4 sıra halinde dizin.
Rendelenmiş kaşar peynirini kreplerin üzerine eşit bir şekilde serpin.
Domatesli pilavı peynirlerin üzerine yayıp krepleri rulo şeklinde sarın.
Krep ruloyu alüminyum folyoya sarıp önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Folyoyu çıkarın.
Krep ruloyu dilimler halinde kesip yeşil salata eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'den diabet hastaları için diabetik bir salata tarifi. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in aşçılarından Ahmet Solak sizler için anlattı...

Pilav tutkunları için lezzetli mi lezzetli bir tarif. Safranlı ve bol baharatlı bu pilavı pişirerek harikalar yaratabilirsiniz.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.

Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin.

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri