Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çinçin Pilavı Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Çinçin Pilavı
Pratik Çinçin Pilavı Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı su
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
1,5 su bardağı dolusu haşlanmış küçük karides
1/3 su bardağı haşlanmış bezelye
1/3 su bardağı mısır tanesi
1 çorba kaşığı soya sosu
1çorba kaşığı ince kıyılmış dere otu
1,5 lt su(pirinç haşlamak için)

Yemek Tarifi

Pirinci 1,5 lt tuzlu suda hafif diri olana kadar haşlayın,suyunu süzün.
Yumurtayı 1 çorba kaşığı su ile birlikte el mikseri kullanarak çırpın.
2 çorba kaşğı sıvı yağı tavada kızdırın ve yağlı tavada omlet şeklinde pişirin.
pişirdiğiniz omleti rulo şeklinde sarın ve halkalar halinde ince ince kesin.
Geri kalan iki kaşık sıvı yağı tava kızdırın,kırmızıbiber ve soğan 2-3 dk.
sote edin.
Haşlanmış karides,bezelye,mısır ve soya sosunu ilave edin.
2-3 dk.
pişirin.
Pirinci ekleyin,3-4 dk.
sonra ateşten alın.
İnce ince kestiğiniz omlet parçalarını ve dere otunu pilavın üstüne ilave edip karıştırın.
Tabağınızı taze soğanların yeşil kısımlarıyla süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin.

Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Arpacık soğanları 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş havuç ve küp doğranmış domatesi ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri