Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çiğdem Güngörün Tarifi Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Çiğdem Güngörün Tarifi
Pratik Çiğdem Güngörün Tarifi Tarifi

Malzemeler

1 tavuk göğsü
1 küçük boy patates
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı pirinç
1+1 çay bardağı kaşar peyniri
1/2 çay bardağı beyaz peynir
Karabiber ; pul biber , az miktarda kekik , kimyon ve tuz
3 yumurta
1 su bardağı galeta unu

Yemek Tarifi

Tavuk ve patates ayrı ayrı haşlanır.
Tavuklar ufak parçalar halinde didiklenir.
Patates püre haline getirilir ve diğer malzemelerle birlikte hepsi karıştırılır.
(geriye sadece 2 yumurta; 1 çay bardağı kaşar ve galete unu kalır) Tamamı güzelce yoğurulur.
Ve seraya uzun köfteler halinde sarılır.
Bunlar 2-3 saat buzdolabın bekletilir.
Daha sonra 2 yumurta, kalan kaşar peyniri ve bir parça tuz işle çırpılır.
Hazırlanmış olan uzun uzun köfteler kare kare kesilir.
Yumurtalı harca batırılır.
Arkasından Galete ununa bulanarak kızgın yağda pişirilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini eritip, soğutun ve derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin.

İç harcı hazırlamak için, akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun.

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri