Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Köfteli Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Cevizli Köfteli Pilav
Pratik Cevizli Köfteli Pilav Tarifi

Malzemeler

2 Su bardağı Amerikan Pirinci
3,5 Su bardağı sıcak su
2 büyük kuru soğan
5 çarliston biber
1 demet maydonoz
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
6 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 tatlı kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı dolusu tuz
150 gr yağsız kıyma
75 gr ceviz

Yemek Tarifi

150 gr yağsız kıymadan fındık büyüklüğünde minik top köfteler hazırlanır.
Ayrı bir yerde sıvı yağda kızartılır.
Ardından yağsız tavada ufalanmış ceviz parçaları hafif kavrulur.
Köfte ve cevizler bir kenara ayrılır.
Küçük doğranmış soğanlar 6 yemek kaşığı mısırözü yağında hafif kavrulur.
Ardından küp küp doğranmış biberler ilave edilerek pempeleşinceye kadar birlikte kavrulur.
Domates ve biber salçasıda ilave ettikten sonra pirinçle birlikte 1-2 dakika daha kavrulur.
Sıcak su ilave ettikten sonra ince ince doğranmış maydonoz,nane tuz,şeker ilave edilir.

Pişen pilava, demlendikten sonra ceviz ve köfteler ilave edilir
Pilav servise hazırdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

Çiçek kızlar ve sevimli tavşan şekillerinden oluşan bu kurabiye tam çocuklarınıza göre. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in tarifi...

Sable hamurunu hazırlamak için margarini, yumurta sarısı, pudraşekeri, kabartma tozu ve unu derin bir kapta kulak memesi kıvamını alana dek karıştırın.

Beş yıldızlı aşçı İlknur Ateşoğlu'nun pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattığı truf pastayı evde kolayca yapabilecek, yeni tatlar deneme fırsatı bulacaksınız...

Sivas Kulyusuf köyüne ait yöresel bir yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri