Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kıymalı Tarhana Çorbası
Pratik Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi


Kıymalı Tarhana Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 çay bardağı hazır tarhana
1 yumurta büyüklüğünde kıyma
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 yemek kaşığı salça
4 su bardağı su veya et suyu
Yeteri kadar tuz
Arzuya göre nane

Yemek Tarifi


Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin.
Ayrı bir tencereye yağı koyun.
Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun.
Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam edin.
4 bardak et suyu veya suyu koyup tuzunu ekleyin.

Erittiğiniz sulu tarhanayı karıştıra karıştıra yavaşça ilave edin.
Top top olmaması için kaynayana kadar karıştırın.
5 dakika kaynadıktan sonra servise sunun.
Arzunuza göre servise sunarken kızarmış ekmek ve nane ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Ramazan sofraları için değişik bir lezzet.

Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin.

Manca, bir Kastamonu yemeği. Bu yemek aynı zamanda meze olarak da sunulabiliyor. Manca, karalahana'dan yapılıyor...

Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri