Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tart Hamuru Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Tart Hamuru
Pratik Tart Hamuru Tarifi

Malzemeler

250 gr un
1 adet yumurta
125 gr margarin
1 limonun rendesi
75 gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yemek Tarifi

Un, kabartma tozu ve şekeri eleyip ortalarına yumurta, limon rendesi ve margarini koyun.
Biraz yoğurup, 1-2- iki saat kadar üstü kapalı olarak buzdolabında dinlendirin.
Bir tepsiyi yağlayıp kızgın fırında pişirin.
Üzerine marmelat, fındık veya ayva rendesi koyabilirsiniz.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın.

İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri