Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tart Hamuru Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Tart Hamuru
Pratik Tart Hamuru Tarifi

Malzemeler

250 gr un
1 adet yumurta
125 gr margarin
1 limonun rendesi
75 gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yemek Tarifi

Un, kabartma tozu ve şekeri eleyip ortalarına yumurta, limon rendesi ve margarini koyun.
Biraz yoğurup, 1-2- iki saat kadar üstü kapalı olarak buzdolabında dinlendirin.
Bir tepsiyi yağlayıp kızgın fırında pişirin.
Üzerine marmelat, fındık veya ayva rendesi koyabilirsiniz.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin.

Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.

Tüm sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayın.

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri