Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tagliatelli Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Tagliatelli
Pratik Tagliatelli Tarifi

Malzemeler

225 gram tagliatelli
350 gram som balığı filetosu
yarım limonun suyu ve kabuğu
1 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
350 gram brokoli
1 küçük soğan
175 gram dil peyniri
1 adet defne yaprağı
2 çorbakaşığı kıyılmış dereotu
tuz ve karabiber
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Bir kabın içine yeteri kadar su koyduktan sonra som balığı, limon suyu, limon kabukları ve defne yaprağını koyun.
Kısık ateşte pişirin.
Som balıklarını kaptan alın ve yaklaşık 2.
5 cm'lik parçalar halinde kesin.

Kalan suyu iyice kaynatın ve diğer bir kaba boşaltın.
Tereyağ veya margarini eritin.
İçine doğranmış soğanları katıp kavurun ve içine doğranmış dil peynirini ilave edip krem haline gelene kadar karıştırın.

Tuzlu suda tagliatelliyi 8-10 dakikakadar pişirin, ateşten almadan üç dakika önce içine brokolileri atın.
Tagliatelliyi sudan çıkarın.

Som balıklarını ve dereotunu peynirli sosa kattıktan sonra üzerine tuzla karabiber dökün.
Tagliatelliyi de ekleyip iyice karıştırarak servis Yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp, küp doğradığınız elma ve armutları 2 su bardağı su ile birlikte tencereye alın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri