Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tagliatelli Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Tagliatelli
Pratik Tagliatelli Tarifi

Malzemeler

225 gram tagliatelli
350 gram som balığı filetosu
yarım limonun suyu ve kabuğu
1 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
350 gram brokoli
1 küçük soğan
175 gram dil peyniri
1 adet defne yaprağı
2 çorbakaşığı kıyılmış dereotu
tuz ve karabiber
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Bir kabın içine yeteri kadar su koyduktan sonra som balığı, limon suyu, limon kabukları ve defne yaprağını koyun.
Kısık ateşte pişirin.
Som balıklarını kaptan alın ve yaklaşık 2.
5 cm'lik parçalar halinde kesin.

Kalan suyu iyice kaynatın ve diğer bir kaba boşaltın.
Tereyağ veya margarini eritin.
İçine doğranmış soğanları katıp kavurun ve içine doğranmış dil peynirini ilave edip krem haline gelene kadar karıştırın.

Tuzlu suda tagliatelliyi 8-10 dakikakadar pişirin, ateşten almadan üç dakika önce içine brokolileri atın.
Tagliatelliyi sudan çıkarın.

Som balıklarını ve dereotunu peynirli sosa kattıktan sonra üzerine tuzla karabiber dökün.
Tagliatelliyi de ekleyip iyice karıştırarak servis Yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Bir demet rokayı iyice yıkayıp robota koyun. İçine tuz, karabiber, pulbiber, 1 diş sarımsak ve 1 adet yumurtanın akını ilave edip hepsini robotta çekin.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri