Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıvrım Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kıvrım Böreği
Pratik Kıvrım Böreği Tarifi


Kıvrım Böreği (6 Kişilik)

Malzemeler


4 Kahve Fincanı Un
2 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Ilık Su
İç Malzemesi:
500 gr Ispanak Yaprağı
1 Küçük Soğan
1.
5 Çorba Kaşığı Margarin
1 Kalın Dilim Beyaz Peynir, Tuz
Üzeri İçin
2 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
1 Kase Kaşar Peyniri Rendesi
Biraz Kırmızı Biber

Yemek Tarifi


Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın.
1 çorba kaşığı ılık su ilave edip yoğurarak sıkı bir hamur yapın.
Üzerini bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Ispanakları tuzlu sıcak suya batırıp 1-2 dakika sonra çıkarın.
İnce ince kıyın.

Margarini eritip rendelenmiş soğanı pembeleştirin.
Ispanağı ekleyip biraz kavurun ve sonra soğumaya bırakın.

Hamuru ince bir yufka halinde açın.
Ispanaklı içi kenarlardan 2 parmak boşluk bırakarak yayın.
Peyniri ezip üzerine serpin.
Yufkayı rulo yaparak sarın.
Pişerken ıspanakların dışarıya çıkmaması için iki ucunu kapatın.

Ruloyu bir peçeteye sarıp üç yerinden bağlayın ve kaynamakta olan tuzlu suda 15 dak.
haşlayıp çıkarın.
Peçeteyi alın.
Ruloyu birer parmak genişliğinde yuvarlak dilimler halinde kesip servis tabağına dizin.

Üzerine kaşar peyniri serpip kızdırılmış kırmızı biberli yağı gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Margarin ve pudraşekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir çörek...

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri