Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Katmerli Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Katmerli Börek
Pratik Katmerli Börek Tarifi


Katmerli Börek

Malzemeler


1 Paket Margarin
4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karbonat

Yemek Tarifi


İÇİN HAZIRLANIŞIKıymayı ve soğanı kavurup, yeşilbiber, domates, maydanoz, bir tutam tuz ve biber ilave edin.

BÖREĞİN HAZIRLANIŞI
Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya ayırarak bir gece bekletin.
Hamura dikdörtgen şekli verin ve olabildiğince ince açıp üzerinde tereyağını gezdirin.
Hamurun uzun tarafına iç malzemesini yerleştirip, rulo şeklinde yuvarlayın.
Ruloyu 5 santim eninde parçalara bölüp, üzerine yumurta sarısını sürün.
200 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirip, sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Bildik yoğurt çorbasının az yoğurt, bol süt ile yapılanı. Tadı çok daha yumuşak oluyor. Tam çocukların seveceği gibi yumuşacık.

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.

Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri