Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaşarlı Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kaşarlı Börek
Pratik Kaşarlı Börek Tarifi


Kaşarlı Börek

Malzemeler


5 Adet Yufka
5 Adet Yumurta
3 Su Bardağı Su
1/2 Paket Margarin
1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Kabartma Tozu
1.
5 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
1.
5 Su Bardağı Beyaz Peynir

Yemek Tarifi


Yumurtaları çukur bir kapta iyice çırpalım.
İçine suyu, eritilmiş ve soğutulmuş margarini, sıvı yağı ve kabartma tozunu ilave edelim.
Fırın tepsisini yağlayalım.
Tepsiye dizeceğimiz 3 adet yufkanın arasına hazırladığımız karışımdan dökelim.
Yufkaları buruşturalım.
Üçüncü yufkanın üzerine ufalanmış beyaz peynir serpelim.
Diğer yufkaları da arasına yağlı karışımdan sürerek ve buruşturarak tepsiye yerleştirelim.

En son yufkanın üzerine de yağlı karışımdan bolca sürelim.
Böreğin birkaç yerinden delikler açalım.
Bir bıçak yardımıyle dilimler keselim.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında böreğin altı-üstü kızarana dek pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vejetaryanlar için çok lezzetli bir yemek. Hem yapması kolay hem de farklı bir tat...

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağ ile karıştırıp servis tabağına alın. Kayısıları doğrayın.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri