Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabaklı Tart Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Kabaklı Tart
Pratik Kabaklı Tart Tarifi


Kabaklı Tart (6 Kişilik)

Malzemeler


Hamur Malzemesi:
150 gr Margarin
2 Yumurta
2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Harç Malzemesi:
3 Kabak
6 Taze Soğan
3 Domates
2 Yumurta
1/2 Demet Dereotu
100 gr Beyaz Peynir
3 Sosis
1 Su Bardağı Krema
Tuz, Karabiber, Fesleğen

Yemek Tarifi


Çukur bir kapta margarini bıçakla kıyın.
Yumurta, un, tuz ve şekeri ilave ederek tart hamurunu yoğurun.
30 dk buzdolabında dinlendirin.

Taze soğan ve dereotunu ince ince kıyın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Kabakları temizleyip yuvarlak dilimleyin.
Tuzlu suda hafif haşlayın ve süzün.

Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayıp üzerine çatalla delikler açın.
200 dereceli fırında 15 dk pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine kabakları döşeyin.
Kıyılmış soğan, dereotu, domates ve ince dilimlenmiş sosisleri yerleştirin.

Kremayı yumurta ile çırpın.
Ezilmiş beyaz peynir, tuz, karabiber ve fesleğenle karıştırıp tartın üzerine dökün.
Fırında 40 dk daha pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.

Saadet Kaleli'den makarna severler için lezzetli bir salata tarifi...

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri