Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Gül Böreği
Pratik Ispanaklı Gül Böreği Tarifi


Ispanaklı Gül Böreği

Malzemeler


3 Adet Yufka
3 Adet Patates (haşlanmış)
500 gr.
Ispanak
1 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
150 gr Kıyma
1/2 Çorba Kaşığı Salça
1 Fiske Tuz
Karabiber, Pulbiber
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Adet Yumurtanın Sarısı

Yemek Tarifi


Haşlanmış patatesleri rendeleyelim.
Soğanı kıyma ile birlikte hafifçe pembeleştirelim.
Ayıklanıp yıkanan ıspanağı ekleyerek 2 dakika daha kavuralım.
Yarım çorba kaşığı salçayı tuzu biberleri arzuya göre muskat rendesini ilave edelim.
Maydanozu da ekleyip 1 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.

Patates rendesini de ekleyip karıştıralım.
Yufkaları üst üste serip dörde bölelim.
Her üçgen parçaya hazırladığımız içten yayalım.
Rulo yaparak saralım.
Ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak börekler yapalım.
Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
230 derece ısıtılmış fırında pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtayı tozşekerle çırpın. Sıra ile süt, sıvıyağ, limon suyu ilave ederek karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin.

Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir.

Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri