Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Et Poğaçası Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Et Poğaçası
Pratik Ispanaklı Et Poğaçası Tarifi


Ispanaklı Et Poğaçası

Malzemeler


600 gr dana kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
2 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Yeteri kadar tuz
Harcı için :
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
Yeteri kadar tuz
2 yemek kaşığı margarin

Yemek Tarifi


Yumurtaİardan birinin beyazını ayırın.
Sarısı ile diğer yumurtayı bütün oİarak bir kabın içine kırın.
Soğanı rendeleyin.
Kıyma, soğan, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ile köfte hamurunu iyice yoğurun.

Harcı için ıspanakları yıkayıp ince doğrayın.
soğanı küp şekİinde doğrayın.
Margarini eritip soğanı pembe kavurun.
içerisine ıspanakları ilave ederek kavurun.
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Havucu rendeledikten sonra ıspanakların içerisine ilave ederek soğumaya bırakın.

Köfte hamurundan İimon büyükİüğünde koparıp yassıİaştırın.
Ortasına iki yemek kaşığı ıspanakİı harç koyup poğaça şekİinde kapatın.
Üzerine yumurta beyazını sürüp yağlanmış fırın kabına yerleştirin.

180 derecede ısıtıİmış fırında 30 dakika pişirin.
Servis tabağına aİarak sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan yaz günlerinizi serinletecek bir dondurma kulesi tarifi. Dilerseniz kağıt helva ile de yapabileceğiniz basit bir tarif...

fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri