Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Evişi Lahmacun Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Evişi Lahmacun
Pratik Evişi Lahmacun Tarifi


Evişi Lahmacun

Malzemeler


2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Tuz
3 gr Kuru Maya
1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/4 Su Bardağı Ilık Su
150 gr Yoğurt
450 gr Domates
1 Orta Boy Soğan
250 gr Kıyma
1 Demet Maydanoz
5 Diş sarmısak
5 Adet Sivribiber
Karabiber, Tuz

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın.
Sarmısağı dövün.
Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin.
Limonu 8?e bölün.
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın.

Unu eleyin.
2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın.
Unun ortasını havuz biçiminde açın.
Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın.
Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.

Bu arada harcı hazırlayın.
Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.

Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın.
Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı.
Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin.
Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kosova mutfağına ait olan bir menemen tarifi...

Yaş maya kullanıyorsanız mayayı ılık suda eritin. Unları ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. eriyen mayayı bu havuza dökün.

Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım

Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri