Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekmek Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ekmek Böreği
Pratik Ekmek Böreği Tarifi


Ekmek Böreği

Malzemeler


1.
5 Ekmek veya 1 Paket Tost Ekmeği (Ekmekler bayat olmalı)
3 Yumurta
1.
5 Litre Süt
10 Dilim Kaşarpeyniri
2 Çorba Kaşığı Eritilmiş Margarin

Yemek Tarifi


Normal ekmek kullanıyorsanız kabuklarını çıkarın ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
Tost ekmeği kullanıyorsanız kenarlarını kesin.
Ekmeklerin yarısını ısıya dayanıklı cam bir tepsiye dizin.
Üzerine biraz eritilmiş margarin gezdirip kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin.
Peynirin üzerini yine ekmek dilimleriyle kapatıp biraz daha yağ gezdirin.

3 yumurtayı sütle çırpıp ekmeklerin üzerine dökün.
24 saat buzdolabında bekletin.

Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak servis yapın.

Not: Kullandığınız ekmeğin kenarlarını atmayın.
Fırında kızarttıktan sonra robottan geçirerek galeta unu olarak kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mantarları fırçalayarak yıkayın. Ardından büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölün.

Margarini eritip ılıtın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurta

Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin.

Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın.

Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri