Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çay Lokması (20-24 Parça) Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Çay Lokması (20-24 Parça)
Pratik Çay Lokması (20-24 Parça) Tarifi


Çay Lokması (20-24 Parça)

Malzemeler


1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat, tuz
Kızartmak için : Sıvıyağ

Yemek Tarifi


Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın.
Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın.
Orta yumuşaklıkta bir hamur oluncaya dek un katın.
Karbonat ve tuzunu da ilave edip iyice yoğurun.

Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp, iki parmak eninde istediğiniz boyda şeritler kesin.
Kızdırılmış sıvıyağlı tavada, şeritler halindeki hamurları, kabarıp pembeleşinceye kadar kızartın.

Servis tabağına aldığınız çay lokmalarını sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Patlıcan, biber ve domatesleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Yoğurt, kaymaklı dondurma ve kremayı blenderde birkaç dakika karıştırıp bardaklara koyun. Bekletmeden servis yapın.

Böbreklerin önceden hazırlanabildiği cin sote dana böbreği, yanında karışık salata ve patates sote ile servis edilebilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri