Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Boşnak Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Boşnak Böreği
Pratik Boşnak Böreği Tarifi


Boşnak Böreği

Malzemeler


1 Kg Un
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Yumurtanın Sarısı
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Tuz

Yemek Tarifi


Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım.
Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım.
Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim.
Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım.
(Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir.
)
Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim.
Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim.
Yufkayı rulo şeklinde saralım.

Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim.
Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin.

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri