Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelyeli Etli Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Bezelyeli Etli Börek
Pratik Bezelyeli Etli Börek Tarifi


Bezelyeli Etli Börek

Malzemeler


1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
250 gr Kuzu Eti
2 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
1 Yumurtanın Sarısı
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım.
Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim.
Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.

Soğanları ilave edip pembeleştirelim.
Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim.
Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım.

Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım.
Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim.
Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım.
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim.
Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

+ Limonun ve bir portakalın kabuğunu şerit soyun. Sularını sıkın. Üzüm suyunu, şarabı, 30 ml. portakal suyunu, limon ve portakalın kabuğunu kaynatıp 30 dakika demlendirin.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

İtalyan yemekleri denemek isteyenler için ustasından farklı bir tarif. İtalyan Miclangeli De Lavrates sizler için hazırladı...

Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri