Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Tahinli Sarma Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Ballı Tahinli Sarma
Pratik Ballı Tahinli Sarma Tarifi


Ballı Tahinli Sarma (6-8 Kişilik)

Malzemeler


3 Yufka
1.
5 Su Bardağı Tahin
1 Su Bardağı Bal
1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri

Yemek Tarifi


Çukur bir kapta tahin, bal, mahlep ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın.
Bir yufkayı tezgaha yayın.
Hazırladığınız harcın üçte birini yufkanın üzerine yayın.
Ikinci yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi tekrarlayın.

Üçüncü yufkanın üzerine de kalan harcı yaydıktan sonra, yufkayı ortadan ikiye bölün.

Yuvarlak kısmından başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarın Yufkanın diğer yansı için de aynı işlemi uyguladıktan sonra 5 cm eninde verev olarak dilimlere ayırın.

Dilimleri tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Bir tencerede erittiğiniz tereyağında unu kavurun.

Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri