Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Güveç Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Güveç
Pratik Hamsi Güveç Tarifi


Hamsi Güveç (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 kg hamsi
2 adet domates
2 adet yeºil biber
1 adet patates
1/4 bağ pazı (veya ıspanak)
1 çay bardağı mısır unu
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan (veya mevsiminde ½ demet taze soğan)
2 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz

Yemek Tarifi


Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.

Domatesleri küp şeklinde, biberleri de çekirdek yataklarını çıkarıp enine doğrayın.
Patatesleri rendeleyin.
Temizlenmiş pazıyı iki dakika kadar haşlayıp süzgece alınız ve ince ince doğrayınız.
Soğanı ince kıyınız.

Tüm malzemeyi geniş bir kapta harmanlayıp iki su bardağı su ilave ediniz ve bilahare toprak güvece başaltınız.
160-180oC fırında 40 dakika pişiriniz.
Sıcak servis yapınız.

Not: Bu yemek Doğu Karadeniz?e özgüdür.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin.

Hem çocuklar hem yetişkinler için çok keyifli bir tatlı. Yapılışı da çok basit. Fatoş Yalçınkaya bu tarifi sizlerle paylaştı..

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri