Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Fırın Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Fırın
Pratik Hamsi Fırın Tarifi


Hamsi Fırın (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg hamsi
2 adet domates
1 adet limon
sıvı yağ
tuz

Yemek Tarifi


Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz.
Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Fırın tepsisini hafifce yağlayıp hamsileri aralarında boşluk kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz.
Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde doğrayınız.
Balıkları tuzladıktan sonra üzerlerine domates ve limonları eşit aralıklarla diziniz.

180oC?a ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriniz.
Sıcak servis yapınız.

Not: Hamsiler fırında iken zaman zaman kurumaması için kontrol ediniz.
Eğer kuruyorsa ki bu hamsilerin yağsız olmasından kaynaklanır, üzerlerine hafifce sıvı yağ gezdiriniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun

Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Hiç balıklı börek denediniz mi? Çırağan Sarayı Sous Chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok özel bir börek tarifi verdi.

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri