Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Çorbası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Çorbası
Pratik Hamsi Çorbası Tarifi


Hamsi Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


100 Gr.
Hamsi
1 adet iri olgun domates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ve 1 cm uzunluğunda parçalar halinde kesiniz.
5 dakika kadar 4 bardak tuzlu suda haşlayınız.
Haşlanmış hamsileri suyunu süzüp kenara alınız.
Bu suyu daha sonra kullanacağınızdan dökmeyiniz.

Domatesin kabuğunu soyup rendeleyiniz.
Soğanı da rendeleyiniz.

Tereyağını tavada eritip unu kavurunuz.
Rendelenmiş domates ve soğanı ilave edip birkaç dakika çeviriniz.
Beklettiğiniz suyu ilave ediniz.
Su kaynamaya yaklaşınca hamsileri ve kıyılmış maydanozu ilave edip 5 dakika daha pişiriniz.
Sıcak servis yapınız.

Notlar: 1.
Bu çorba da tipik bir Trabzon yemeğidir.

2.
Arzu edenler, çorbaya limon sıkabilirler.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İtalyan yemekleri denemek isteyenler için ustasından farklı bir tarif. İtalyan Miclangeli De Lavrates sizler için hazırladı...

Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Fırın kabına yağlı kağıt yayın. Elma ve armutları dilimleyip soyun ve çekirdeklerini çıkartıp fırın kabına dizin.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri