Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Füme Balık Çorbası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Füme Balık Çorbası
Pratik Füme Balık Çorbası Tarifi


Füme Balık Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Orta Büyüklükte Alabalık Fileto
2 Taze Soğan
4 Su Bardağı Su
2 Ortaboy Patates
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çay Bardağı Pirinç
3-4 Dal Maydanoz, Tuz

Yemek Tarifi


Soğanları ince ince kıyın.
Patatesleri küp doğrayın.
Soğanlarla birlikte 4 su bardağı suda diri kıvamda haşlayın.
Kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin.
Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin.
10-15 dakika pişirin.

Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin.
Ateşten alıp derisini soyun ve ince şeritler halinde doğrayın.
Çorbaya ilave edin.
Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sıcak su ekieyin.
Pirinç yumuşayana dek pişirin.
Maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.

Yeşil mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. 2 su bardağı su ile haşlayın ve süzün.

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için suyu bir tencereye alın. Üzerine un, yumurta ve tozşeker ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Sade ve kakaolu bisküviyi incecik kıyın. Tereyağıyla yoğurup tarçın ve kakaoyu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri