Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Soslu Balık Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Domates Soslu Balık
Pratik Domates Soslu Balık Tarifi


Domates Soslu Balık (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Çay Bardağı Pirinç
450 gr Soyulmuş Domates
50 gr Siyah Zeytin
1 Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1/2 Su Bardağı Et Suyu
Karabiber
4 Balık Filetosu
1 Çorba Kaşığı Un
1-2 Tatlı Kaşığı Kapari

Yemek Tarifi


Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirip pilav yapın.
Domatesleri dörde bölün.
Suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.
Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Bir tencerede 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp sogan ve sarmısağı kavurun.
Domates ve kekiği ekleyin.
Et suyu ve zeytini ekleyıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
5 dakika kadar pışirin.

Bu arada balık filetolarına tuz ve karabiber serpip una bulayın.
Kalan yağı büyüktavada kızdırıp balığı 4 dakika kızartın.
Sıcak olarak bekletin.

Kapariyi domatesli karışıma ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Balığı, domates sosu ve pirinç pilavı eşliğinde servıs yapın.

Öneri: Büyük marketlerden kurutulmuş sebze çeşitleri alabilirsiniz.
Domates dışında patlıcan, biber gibi sebzeleri de kurutulmuş olarak temin edebilirsiniz.
Dilerseniz muz dilimleri, elma, armut, ayva gibi kurutulmuş meyve çeşitlerı bulabilirsiniz.
Bu ürünleri mevsimlerine göre evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp pişirin.

Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri