Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Mahsülleri Güveç Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Deniz Mahsülleri Güveç
Pratik Deniz Mahsülleri Güveç Tarifi


Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik)

Malzemeler


50 gram kalamar
50 gram midye içi
50 gram karides
50 gram ahtapot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı beyaz şarap
3 çorba kaşığı un
Tuz, beyazbiber
Yarım demet maydanoz

Yemek Tarifi


Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın.
Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin.
Yeniden yıkayın.

Zeytinyağını bir tavaya alın.
Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin.
Renkleri değişene dek soteleyin.
Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin.
Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin.
Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın.

Güveclere doldurarak.
200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan alın ve elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'ndan çok farklı bir sahanda yumurta tarifi. Hurma ile yapılan bu tarif, iftar sofralarınıza fark katacak.

Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin. Üzerine kırmızı biber serpin. Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri