Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbunya Izgara Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Barbunya Izgara
Pratik Barbunya Izgara Tarifi


Barbunya Izgara (1 Kişilik)

Malzemeler


4-5 adet barbunya balığı,
2 adet biber
1 adet domates
Sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin.
İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın.
Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.
Izgarada 10 dakika pişirin ve servis tabağına alın.

Domatesi ve biberleri de ızgarada pişirin.
Sosu için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon ve tuzu karıştırın.
Servis tabağına aldığınız balığın üzerine bu sostan döktükten sonra servis yapın.

Not: Barbunya balığını ızgaranın yanı sıra tavada da pişirebilirsiniz.
Ancak balığın lezzetli olmasını sağlamak için unladıktan sonra iyice silkelemenizde yarar var.
Fazla un ile birlikte kızaran balığın tadı bozulabilir.
Ayrıca balığın üzerine dökmek için hazırladığınız sosu buzdolabında bir kaç gün bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Susam yağını wok tavasına aldıktan sonra scalopsları ilave edin. Scalopslar sertleşene dek tavada çevirin.

öncelikle pide içlerini hazırlayın. Bunun için, kıymayı margarinde kavurun. 2 adet biberi küçük doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Taze ıspanağı haşlayıp süzün ve suyunu iyice sıkın. Tuz, beyaz biber, dolmalık fıstık, sarımsak ve parmesan peyniri ekleyip, blenderden geçirin.

Fatoş Yalçınkaya'dan çok pratik bir kurabiye tarifi. Lokum yerine farklı malzemelerle de yapabilirsiniz...

Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri