Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balıkçı Limonları Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balıkçı Limonları
Pratik Balıkçı Limonları Tarifi


Balıkçı Limonları (6 Kişilik)

Malzemeler


6 Adet Marul Yaprağı
6 Adet Limon
250 gr.
Konserve Ton Balığı
3 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
2 Adet Yumurta, Tuz
3 Çorba Kaşığı Mayonez
1 Çay Kaşığı Karabiber
Süslemek İçin:1 Adet Haşlanmış Yumurta
2 Çorba Kaşığı Maydanoz

Yemek Tarifi


Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin.
6 adet limonu ortadan ikiye kesin.
İçlerini küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın.
Altlarından ufak parçalar kesip düzgün durmalarını sağlayın.
Limonları salata yaprakları üzerine yerleştirin.

Diğer taraftan konserve ton balığını çatalla iyice ezin.
3 tatlı kaşığı limon suyu, haşlanıp küçük küçük doğranmış 2 adet yumurta, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 3 çorba kaşığı mayonezi de belığın üzerine ekleyin.
Hazırladığımız bu harcı limonların içine doldurun.
İnce ince kıyılmış maydanoz ve yumurta ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Acıbademleri elinizde küçük parçalar halinde kırıp bir kaba aktarın. Üzerine süt ilave edip 15 dakika kadar bekletin.

Sable hamurunu hazırlamak için margarini, yumurta sarısı, pudraşekeri, kabartma tozu ve unu derin bir kapta kulak memesi kıvamını alana dek karıştırın.

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Şeker hastaları için pratik bir çorba tarifi

Dondurulmuş karidesleri bir tencereye aktarın. Üzerine suyu ilave edip, 5-6 dakika karidesleri haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri