Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Avakado ve Füme Somonlu Krep Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Avakado ve Füme Somonlu Krep
Pratik Avakado ve Füme Somonlu Krep Tarifi


Avakado ve Füme Somonlu Krep (6 Kişilik)

Malzemeler


Krep hamuru için:
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
2 adet avokado
1 limonun suyu
1/2 demet dereotu
1/2 kutu labne peyniri
Tuz, karabiber
6 dilim füme somon

Yemek Tarifi


Krep hamurunu hazırlamak için, un, süt, sıvı yağ ve tuzu karıştırın.
Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin.
Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alıp, 24 cm çapında yağlanmış bir teflon tavaya dökün.
Krebin iki tarafını da pişirin.
Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Avokadoları, kabuklarını soymadan uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Çekirdeklerini çıkarın.
Çay kaşığı ile oyarak içlerini boşaltın.
Avokado parçalarının üzerine limon suyu sıkın.

Avokado, labne peyniri, tuz, karabiber ve derotunu blendırda karıştırın.
Kreplerin içine avokadolu karışımdan sürün.
Üzerine 1 dilim füme somon koyup rulo şeklinde sarın.
Krepleri buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Dilimleyip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Somon fümelerin içine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Zeytinyağı, sebze suyu, limon suyu, tuz ve karabiberle mikserde püre haline getirin.

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri