Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Akşam Sefası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Akşam Sefası
Pratik Akşam Sefası Tarifi


Akşam Sefası (6 Kişilik)

Malzemeler


400 gr Patates
500 gr Erişte
5 Arpacık Soğanı
1.
5 Kahve Fincanı Margarin
300 ml Kırmızı Şarap
2 ÇorbaKaşığı Sirke, tuz
2 Et Suyu Tableti, karabiber
1/2 Demet Maydanoz
400 gr Lahana
3 Yumurta
6 Somon Fileto
1 Limon
150 gr Süt Kreması
2 Çorba Kaşığı Margarin

Yemek Tarifi


Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın.
Suyunu süzüp kabuklarını soyun.
iri iri rendeleyin.
Soğanları soyup uzunlamasına doğrayın.
1 çorba kaşığı margarin eritip soğan, şarap ve sirkeyi ekleyin.
Tenceredeki karışım yarıya inene kadar pişirin.
Et suyu tableti ve yarım su bardağı su ekleyin.
Tuz ve karabiber ekleyin.

Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın.
Lahanayı yıkayıp ayıklayın.
Yaprak kısımlarında bulunan sert damarları kestikten sonra küçük küpler halinde dağrayın.
2 dakika haşlayın.

Fırını 250 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
Lahanayı kalan süt kreması ve maydanozla karıştırıp püre haline getirin.
Patatesleri, yumurta sarıları ve limon kabuğunu karıştırın.
Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın.
Balığı margarinde hafifçe kavurup fırın tepsisine alın.
Sebzeleri üzerine yayıp 15 dakika fırında pişirin.
Erişteyi haşlayın.
Soğanlı karışımı tekrar ısıtın.
Balığı soğanlı karışım ve erişte eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Taze kayısı kullanıyorsanız, su dolu tencerede bir taşım kaynatın (çok tatlı sevenler içine şeker katabilir).

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Pikniğin vazgeçilmezi mangal keyfini Yemekevi.tv ile yaşayın. Parmaklarınızı yedirtecek ızgara kanat ve tavuk pirzola için bu terbiye tarifini unutmayın...

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri