Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ahtapot Salatası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Ahtapot Salatası
Pratik Ahtapot Salatası Tarifi


Ahtapot Salatası (6 Kişilik)

Malzemeler


500 gr ahtapot
3 diş sarmısak
1 kahve fincanı beyaz şarap
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
5 adet taze soğan
10 adet siyah zeytin
Tuz, karabiber
Kiraz domates

Yemek Tarifi


Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın.

Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun.
Üzerini kaplayacak kadar su ilave edin.
Ahtapot iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanmış ahtapotu küçük doğrayın.
Salata kasesine koyup, üzerine beyaz şarap gezdirin.

Sosunu hazırlamak için, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın.

Ahtapot salatasının üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpip, ince kesilmiş limon kabuğu, zeytin ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle süsleyin.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın.

Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizi ekleyip harmanlayın.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri