Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı ve mevsim sebzeli bastı
Zeytinyağlı ve mevsim sebzeli bastı
Pratik Zeytinyağlı ve mevsim sebzeli bastı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
200 gram çalı fasulye
1 adet büyük boy patlıcan
1 adet kabak
150 gram ıspanak kökü
150 gram taze soğan
1 adet kereviz
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
yarım su bardağı zeytinyağı
yarım su bardağı ayçiçekyağı
1 tutam safran
1 tutam kekik, tuz
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Tüm sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayın. Limonun suyunu ekleyin. Kabak ve kerevizi de soyup parmak şeklinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyun ve diğer sebzeler gibi  parmak şeklinde doğrayın. Ispanak kökü ve taze soğanları ayıklayıp ince kıyın. Sebzeleri bir tencereye karışık şekilde dizin. Üzerine kekik, tozşeker, tuz, zeytinyağı, ayçiçekyağı ve suda eritilmiş safranı gezdirin. Sebzelerin üzerini, delikler açılmış yağlı kağıt ile kaplayın. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağını açmadan soğutun ve servis yapın.

Kaynak: Sofra


Tüm sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytin ezmesini bir sıkma torbasına doldurun.

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri