Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı taze fasulye
Zeytinyağlı taze fasulye
Pratik Zeytinyağlı taze fasulye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg taze fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz

Hazırlanışı: Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın). Tencereye zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, fasulye, salça, tuz ve tozşekeri koyun. Üzerine geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin.


Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın).

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Baklaların tepesini kesin. Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın.

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri