Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Vişneli dip sos
Vişneli dip sos
Pratik Vişneli dip sos Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
400 gram dondurulmuş vişne
3 çorba kaşığı pudraşekeri
4 çorba kaşığı krema
3 çorba kaşığı krem peynir
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı kıyılmış yeşil fıstık
2 dal nane

Hazırlanışı: Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin. Bir süzgece alıp fazla suyunu süzün. Diğer taraftan krem peynir, yoğurt ve kremayı ayrı bir kaba alın. Üzerine kalan pudraşekeri ve yeşil fıstıkları ekleyip karıştırın. İki adet geniş bir bardağı bir kat vişne, bir kat fıstıklı karışım olmak üzere yerleştirin. Nane yaprakları ve kıyılmış fıstıkla süsleyerek servis yapın.


Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı jülyen doğrayın ve tereyağında soteleyin. Üzerine jülyen doğranmış etleri ilave edin.

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Küp doğramış olduğunuz soğan ve patatesi ekleyin ve karıştırarak kavurma işlemine devam edin

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri