Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Renkli kurabiyeler ve sepette yıldızlar
Renkli kurabiyeler ve sepette yıldızlar
Pratik Renkli kurabiyeler ve sepette yıldızlar Tarifi

Malzemeler:
1 yumurtanın akı
200 gram pudraşekeri
200 gram çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
(Dikkat ederseniz hiç un yok tarifte)

Hazırlanışı: Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz. Ardından ceviz, tarçın, vanilyayı ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Eğer hamur kıvamı tutmamış ise ceviz oranını artırabilirsiniz. Hamuru streç film ile sararak buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenmiş hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açıp, arzu edilen kalıplarla şekillendiriyoruz.
Üzerleri için glazür hazırlıyoruz. Renkli kurabiyeler için hazırladığımız glazüre bıçak ucu ile gıda boyası ekleyerek renkli glazürler elde ediyoruz. Ve kurabiyelerin üzerini süslüyoruz. Sepetteki yıldızlar için; beyaz renkteki glazürü yıldız formundaki kurabiyelerin üzerine sürüp, 100 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz.


Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın.

Büyük boy 500 gram mantarı, tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Saplarını çıkarın.

Bir kapta hamur için, sıvıyağ, 1 çorba kaşığı margarin, yarım bardak su, tuz ve alabildiği kadar unu karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri