Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dana stroganoff
Dana stroganoff
Pratik Dana stroganoff Tarifi

Yılbaşı partisi için farklı bir mutfak denemek isteyenler için bir Rus klasiği stroganoff tarifi. Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin anlattı...

Malzemeler: 1 kişilik
160 gram yağsız dana tranç
bir kadeh beyaz şarap
3 yemek kaşığı domates suyu
3 yemek kaşığı domates salçası
yarım kuru soğan
tuz, karabiber, kırmızı biber, toz hardal
30 gram mantar
10 gram turşu
patates kızartması
servis için: ekşi sos, patates kızartması, ıspanak püresi

Hazırlanışı: Tranç eti jülyen halinde doğranır ve derin bir kaba alınır. Etlerin üstünü örtecek kadar beyaz şarap dökülür ve buzdolabına kaldırılıp 6 saat bekletilir. Tavaya bir miktar çiçek yağı konulur. Soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. 6 saat dinlenen et soğana ilave edilir. Et suyunu verene kadar biraz kavrulur. Et suyunu çekmek üzereyken domates suyu, salça, pulbiber, tuz, karabiber ve toz hardal ilave edip malzemeler birbirine yedirilir. İçme suyu ilave edilir. Yaklaşık 45 dakika pişirilir. İsteğe bağlı olarak haşlanmış mantar veya turşu ile servis yapılabilir. Mantar ve turşu yemeğe eklenir ve ısınmaları sağlanır. Patates tava, ıspanak püresi, simetana denilen ekşi krema ile servis edilir. 


Yılbaşı partisi için farklı bir mutfak denemek isteyenler için bir Rus klasiği stroganoff tarifi. Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vanilinli pudingi soğuk süte ilave edip karıştırın ve paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ateşten alıp arada bir karıştırarak soğutun.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri