Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yaprak sarmalı kuru fasulye-EGE
Yaprak sarmalı kuru fasulye-EGE
Pratik Yaprak sarmalı kuru fasulye-EGE Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
250 gram kuru fasulye
500 gram kemikli parça et
1 kahve fincanı su
1 soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 arnavutbiberi
tuz
sarma için: 250 gram salamura asma yaprağı
250 gram kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 soğan
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba limon suyu
tuz

Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin. Soğanı soyup rendeleyin. Arnavutbiberi temizleyip 2-3 parçaya kesin. Asma yaprağını ara sıra suyunu değiştirip 3-4 saat suda bekletin. Etleri tencereye alıp 1 kahve fincanı zeytinyağı ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 kahve fincanı su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Salçayı 1 kaşık suyla ezin. Soğan, salça, arnavutbiberi, tuz ve fasulyeyi ete ilave edip karıştırın. Fasulyelerin üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ocağı kısıp pişirin. Yaprakları sudan çıkarıp hafif haşlayın ve süzün. Soğanı soyup rendeleyin. Pirinci yıkayıp süzün. Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Zeytinyağından 2 kaşık kadarını ayırın. Yaprağın sap kısımlarını koparıp ortasına 1 kaşık iç malzemesi yapın. İki yanını kapatıp sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Tencerenin tabanına asma yaprağı yerleştirin. Sarmaları boşluk bırakmayacak şekilde tencereye dizin. Sarmaların üzerine etli kuru fasulye ekleyin. Su seviyesi sarmaların hizasında değilse bir miktar su ilave edin. Üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatın. Kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp limon suyu ve kalan zeytinyağını gezdirin. Kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.

Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için, tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri