Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısı tatlısı-MALATYA
Kayısı tatlısı-MALATYA
Pratik Kayısı tatlısı-MALATYA Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
Yarım kg gün kurusu kayısı
50 gram tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
yarım çay bardağı su
üzerine: toz antepfıstığı veya ceviz

Hazırlanışı: Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin. 1-2 defa çevirdikten sonra tavayı ocaktan alın. Bu malzemeyi fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine toz antepfıstığı veya ceviz serpin

Kaynak: Sofra


Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Vanilya tohumlarını bıçakla çubuğun içinden çıkarın. Süt ve vanilya tohumlarını tencereye alıp ısıtın.

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok pratik, kalorisi az diyet bir kurabiye. Formuna özen gösterenler bu kurabiyeyi mutlaka denemeli.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri