Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsili pilav-KARADENİZ
Hamsili pilav-KARADENİZ
Pratik Hamsili pilav-KARADENİZ Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg hamsi (kılçığı ayıklanmış)
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
bir çorba kaşığı dolmalık fıstık
bir buçuk su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı, tuz

Hazırlanışı: Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci tencereye katın ve rengi beyazlaşana kadar soteleyin. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Kuşüzümü, kuru üzüm ve tuz ekledikten sonra, suyunu çekene kadar pişirin. Pilav pişince karabiberi ilave edin. Ayıklanmış hamsiyi yıkayın ve süzgece alın. Diğer yanda 30 cm çapında cam bir kabın içini tereyağı ile yağlayın. Suyu süzülen balığı cam kabın içine yarısı dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Pişen pilavı tepsiye döküp, yayın. Kenardan taşan hamsilerle pilavın üzerini kapatın. En üste artan hamsileri dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.


Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da.

Yemekevi.tv'nin en genç aşçısından çok lezzetli bir tatlı. 16 yaşındaki stajyer aşçı Kadriye Yorulmaz'ın tarifine bayılacaksınız...

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri