Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Golai-KARADENİZ
Golai-KARADENİZ
Pratik Golai-KARADENİZ Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 kg karalahana
1 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
150 gram kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı kırık mısır
1 su bardağı sarı fasulye
3 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber, tuz

Hazırlanışı: Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın. Daha sonra suyunu süzün ve bir kenara alın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edin. Karalahana ve tereyağını ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Kırık mısır, sarı fasulye, ince kıyılmış kırmızı biber, karabiber ve tuzu ilave edip, pişirmeye devam edin. Sarı fasulye yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Sarı fasulye, Karadeniz'de yetişen bir fasulye cinsidir. Sarı fasulye yerine barbunya da kullanabilirsiniz.

Kaynak: Sofra Dergisi - Kurtuluş Çehreli'nin tarifi


Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Soğanları soyup rendeleyin. Sarımsakları temizleyip ezin. Ekmek içini ıslatıp elinizle sıkarak geniş bir kaba ufalayın.

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Kosova mutfağına ait olan bir menemen tarifi...

Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Sarımsağı soyup dilimleyin. Biberleri, tuz, fesleğen, maydanoz, sarımsak ve cevizle birlikte blenderden geçirerek ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri