Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gah Yahnisi-Erzincan
Gah Yahnisi-Erzincan
Pratik Gah Yahnisi-Erzincan Tarifi

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Malzemeler: 6 kişilik
1 adet Kuzu kol
1 yemek kaşığı margarin
2 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı elma kurusu

Hazırlanışı: Elma kurusunu geceden 2 su bardağı suyla ıslatın ve ıslatma suyunda haşlayın. İri parçalara böldüğünüz kuzu etini 1 yemek kaşığı margarinle hafifçe pembeleştirin. Diğer tarafta soğanı ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Etlere ekleyin. 2 su bardağı su koyup kısık ateşte 50 dk pişirin. İçine fasulyeyi katıp pişirmeye devam edin. Pişme süresinin 60. dakikasında haşladığınız elma kurularını etlere katın. 15 dk sonra ateşten alıp servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi
 


Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Patlıcanları ikiye kesip içlerini oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri