Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çayeli usulü kuru fasulye-KARADENİZ
Çayeli usulü kuru fasulye-KARADENİZ
Pratik Çayeli usulü kuru fasulye-KARADENİZ Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı mısır yağı
1 soğan
16 parça kuzu pirzola
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın. Soğanı soyup kıyın. Mısır yağının yarısını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Pirzolaları ekleyip kavurmaya devam edin. Domates salçası, tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave edip et ve fasulyeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kabağı rendeleyip kavurduğunuz soğana ekleyin.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kabakları temizleyip ortadan ikiye kesin ve sebze oyacağı ile içlerini çıkarın.

Kabartma tozunun üzerine limon suyu dökün.

Bildik yoğurt çorbasının az yoğurt, bol süt ile yapılanı. Tadı çok daha yumuşak oluyor. Tam çocukların seveceği gibi yumuşacık.

Oda ısısında yumuşatılmış margarini şekerle iyice karıştırın. Yumurtaları biber birer ekleyip karıştırmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri