Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lebeni çorbası
Lebeni çorbası
Pratik Lebeni çorbası Tarifi

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Malzemeler:

1 su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı nohut

Terbiyesi için
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
yarım limon

üzerini süslemek için
kuru nane
taze nane
pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

Akşamdan ıslanmış ve nohut ve aşurelik bulgur haşlanır. Buğday 1 saat nohut da pişene kadar pişirilir. Pişirilen buğday ve nohut bir kabın içinde birleştirilir. Tekrar ocağa alınır, kaynatılır.

1 su bardağı su, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurt, limon ve 1 yumurta karıştırma kabına konulur iyice çırpılır, süzgeçten geçirilir. Hazırlanan terbiye çorbaya ilave edilir ve kaynatılır. Yeteri kadar tuz ve karabiber ilave edilir. Tereyağı, kuru nane ve pul biberle sos yapılır.


Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Hanım'ın tarifi

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın.

900 gramlık bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşeyip kaplanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve margarin bir kaseye konup üzerine tarçın serpilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri