Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kurutulmuş domatesli pilav
Kurutulmuş domatesli pilav
Pratik Kurutulmuş domatesli pilav Tarifi

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
5-6 dilim kurutulmuş domates
½ fincan kuş üzümü
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
2 kesme şeker
2.5 bardak tavuksuyu

Hazırlanışı: Tereyağının biraz kokusu çıkana kadar eritiliyor. Ilık suda en az 15 dakika bekletilen pirinçler suyu süzüldükten sonra yağa ilave edilir. Hızlı ateşte pirinçler fazla kırılmadan ve çok kızarmadan kavrulur. Domatesler ilave edilir. Bir miktar da domateslerle çevrilir. Ardından kuş üzümleri ilave edilir. Tuz ve domatesin ekşiliğini alsın diye iki tane kesme şeker ilave edilir. Pilavın suyu eklenir. Su sıcak olursa pilav daha başarılı olur.

Aşçının notu:

-Yemeklerin daha sağlıklı olması için çok fazla kavrulması tercih edilmez.
-Tereyağının biraz kızdırılmasının sebebi pirinçlerin kırılmasını önlemek... 

-Kurutulmuş domates antioksidan, vitamin ve minarelerin açığa çıkması açısından  daha faydalı. Kışın yemek yaptığımız zaman kurutulmuş domatesler kullanırız. Yazın yine normal domatesleri.


Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Süzgeçten geçirin. Mantarları dilimleyip, zeytinyağında soteleyin.

Çiğdem Güler'in tavuk etiyle yapılan patlıcan kebabı ile mutfağınızda harikalar yaratın...

Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın.

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri